söndagen den 20:e december 2009

Pilgrimsmusslor med vanilj och mango

Hoppsan, vi ska visst ha gäster till jullunchen den 25:e, och även om de har lovat att ta med sig champagnen (Oh yes) och ostronen (Oh no) så bör väl värdinnan kontribuera med någonting.
Möjligtvis kör jag den ultraplatta ett varv till (om de inte redan fått den?) och så ska jag leta reda på receptet med vaniljdoftande pilgrimsmusslor med mango. Mums.
Skinka och Janssons? Vad menar ni?

6 kommentarer:

M sa...

Du delar väl med dig av receptet med pilgrimsmusslorna.

Helena sa...

Måste bara fråga om du tar alla foton själv? Du har alltid så ljuvliga bilder i dina inlägg!

Eva sa...

Pilgrimsmusslor plus vanilj är så fantastiskt gott! Här kommer ett recept för hummer som jag brukar byta ut mot just pilgrimsmusslor...
för er som inte läser franska kan jag avslöja att det innehåller mycket smör, vanilj, vittvinsvinäger, vitt vin och lime... gör alltid succée, även med de mest kräsna fransmän!

6 langoustes d'environ 300 g
- 30 cl de vin blanc sec
- 10 cl de vinaigre de vin blanc
- 200 g de beurre
- 2 cuillères à soupe d'huile
- 2 gousses de vanille
- 2 citrons vert
- sel et poivre

Préparation :

Versez le vin blanc et le vinaigre dans une casserole. Laissez-les réduire, sur feu moyen, pour obtenir 2 cuillères à soupe de liquide. Réservez.

Aplatissez les gousses de vanille. Fendez-les en deux dans la longueur, puis grattez la pulpe avec le couteau. Posez-la sur une petite assiette. Coupez le beurre en cubes.

Coupez les langoustes en deux dans la longueur. Préchauffez le four à 270°C (thermostat 9).

Faites chauffer l'huile dans un grand plat à rôtir. Disposez les moitiés de langouste côté chair vers le fond. Enfournez-les pendant 5-6 min. en les retournant à mi-cuisson, puis salez et poivrez-les, laissez-les se détendre à l'entrée du four éteint.

Faites réchauffer sur feu doux la réduction de vin. Incorporez-lui, en fouettant vivement les cubes de beurre. Salez, poivrez, ajoutez la pulpe de vanille et donnez un dernier coup de fouet.

Au moment de servir, dressez les demi-langoustes sur des assiettes chaudes, carapaces en dessous. Nappez-les d'un peu de beurre blanc. Servez le reste en saucière. Décorez de demi-rondelles de citron vert

Erica sa...

Kan någon vänligen översätta? Skulle bli så tacksam och glad :-)

Sara sa...

Snabböversättning:

Koka vitt vin och vinäger tills bara 2 msk aterstar. Skrapa ur vanilsstängerna spara vaniljfröna pa en liten tallrik. Dela 200 gram smör i kuber. Dela humrarna (6) pa mitten. Sätt ugnen pa 270°.
Grilla humrarna 5-6 minuter. Vänd efter halva tiden.
Värm vinägerblandningen och rör i smörkuberna. Salta och peppra.
Tillsätt vaniljen. Vispa. Servera med limeklyftor!

Eva sa...

Tack Sara för översättningen, jag hade inte tid just då och ville ändå dela med mig! Som sagt, urgott och väldigt lätt att göra, tar bara en stund att koka ihop men börjar man med det kan man ju fixa med annat under tiden. Och såsen kan verka lite stark när man smakar av, men det blir perfekt ihop med pilgrimsmusslorna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...