lördagen den 2:e oktober 2010

Intimt så in i bänken

Jag kan tänka mig att en av fördelarna med att bo i norra Europa är att grannarna ovanför aldrig skulle komma på att kasta ut soporna genom fönstret.

Grannar i Sverige är liksom försynta, belevade varelser som man knappt ser. Här vet jag betydligt mer om mina grannar än jag skulle vilja veta.
Jag vet hur många tatueringar snubben mittemot har på överkroppen, jag vet vad han har för kalsonger, jag vet precis vad paret snett ovanför mittemot grälar om, jag har stenkoll på min granne skulptrisen och hennes flickvän och, som sagt, jag kan förmodligen räkna ut vad som stod på menyn hos tanten ovanför genom att betrakta soporna som faller ned utanför sovrumsfönstret.

Annars har vi både min allmänläkare och min ögonläkare i trappuppgången, så eventuellt kan man ju dra slutsatsen att grannarna vet mycket mer om mig än jag skulle tycka vore lämpligt.
Tillexempel var jag blivit remitterad det senaste året och exakt hur närsynt jag egentligen är.

2 kommentarer:

Livet runt 30...5 sa...

Och så finns det min osvenske västmanlänning till man som visar upp allt och lite till för grannarna i Östra hamnen. Jag önskar att han kunde låta bli.

Sara sa...

Du får väl göra likadant, så kanske budskapet går hem?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...