söndagen den 10:e oktober 2010

Yumissimo: Mynta- och honungsplommon

I går bjöd jag på en efterrätt som var en alldeles perfekt oktober-dessert: Ugnsbakade plommon i honungs- och myntamarinad, med vaniljglass.
Det fiffiga är att den sköter sig själv, plommonen st
år i ugnen medan man äter huvudrätten, dricker vin och snackar, och det gör inte så mycket om man glömmer bort dem, lite extra tid gör frukten ändå godare.
Receptet? Easy peasy:

Räkna med 3, 4 plommon per person. Skölj, dela på mitten och ta ur kärnorna.

Lägg upp p
å bakplåtspapper med snittytan uppåt.
Pensla över flytande honung (ganska generöst, plommon kan vara lite sura), strö över vaniljsocker och färska myntablad. Klicka över 100 gram smör, skuret i sm
å bitar.
Baka i ugnen tills huvudrätten är uppäten, men minst en halvtimme, gärna en hel.
På mellanvärme.
Servera med vaniljglass, och glöm inte att ta vara p
å såsen, den blir helt fantastisk!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...