onsdagen den 6:e oktober 2010

La chemise blanche et la sensualité

En skorta man tar på sig på morgonen kommer inte alls att se likadan ut på kvällen.
Den lever sitt eget liv.
Den är skrynklig, ärmarna har kavlats upp, eller rullats upp. En, tv
å, tre knappar färre är knäppta, kragen har rest sig, nästan omärkligt.
Det som var impeccable, oklanderligt och välstärkt när man lämnade hemmet ger efter för veck, och ostruket, symmetri lämnar plats för fantasi, och allt det där välstrukna, slätstrukna blir avslappnat och genuint intressant.
Sensuellt. Jo, faktiskt.

Kanske är hemligheten med skjortan att den verkar leva sitt eget liv? Att den efter en dags jobb ser lika sliten ut som du känner dig? Att det är en fysisk omöjlighet att komma tillbaka med skjortan i samma skick som när du lämnade hemmet?

Jag tror att den vita skjortan har möjligheter. Jag vet att den har det. Kolla in Audrey Tautou. Förstår ni vad jag menar?

3 kommentarer:

Maria (45) sa...

Mmmm,,,, förstår precis (sade kvinnan som arbetar som konsult i skjorta och ofta t o m kostym). There is more to skjortan than meets the eye...believe you me.
Brilliant observation. Gillar verkligen när du funderar kring en enstaka företeelse. Det är verkligen din styrka. Så snyggt Sara!!!

Sara sa...

Haha, tack... Min förmåga att haka upp mig på oväsentligheter? ;)

XXX
Sara

Isabelle G sa...

Ja Tatou på omslaget stämmer precis in på det du skriver. Tycker alltid att just alla andra ser så där genuint intressanta och avslappnade i just vita skjortor...sen när jag själv sätter på mig en så känns det inte alls snyggt.

Håller med Maria (45) om dina vackra funderingar om enstaka förteelser. Det är sånt som gör att det är kul att återvända hit :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...