tisdagen den 12:e oktober 2010

SOS

En frâga som det är bra att kunna svara pâ är:

Vilka är dina svaga och starka sidor?

Men det är ocksâ en frâga som det är svârt att svara pâ.

Vad skulle ni svara?

9 kommentarer:

Isabelle G sa...

Svaga: Rastlös, impulsiv och har svårt att ta beslut.

Starka: Punktlig, ansvarstagande och har rätt många strängar på min lyra.

Alltså: detta är som ni ser inget man kanske vill ta upp på en anst.intervju.

Anna sa...

Så många dåliga egenskaper man kommer att tänka på. Fler än de goda - varför är det så?

Jag skulle tyvärr ärligt kunna säga att jag är lat, glömsk och en tidsoptimist. Fast på en intervju skulle jag nog dra till med att jag ibland gapar över för mycket, att jag hellre är noggrann än snabb och att jag kan vara lite för snäll.

På plussidan: jag har känsla för vad som är viktigt, lämnar ifrån mig sådant som är väl genomarbetat och är lätt att samarbeta med.

Molly sa...

Svårt! Man kan alltid vända och vrida på allt ju, kan vara bra att komma ihåg. Slarvig=snabb, noggrann=överdrivet nitisk, svårt att fatta beslut=eftertänksam och hastar inte fram, inåtvänd=har integritet osv osv.

Livet runt 30...5 sa...

Pratar vi anställningsintervju eller rätt från hjärtat? Är det för en intervju kör vi på säkra floskler som bollar i luften och möjligen för ambitiös att jobbet riskerar att ta överhand:-)

Sara sa...

Ja, för en anställningsintervju... Och de där flosklerna har jag alltid haft svârt för... ;)

Svensk chekchouka sa...

Vet du vad Sarah, jag brukar säga egenskaper som kan vara bâde poistiva och negativa, dâ kan de liksom inte navänd dem emot dig. Att vara envis tex, det kan vara bâde störande och bra, det kan betyda att man inte ger upp! Att vara nyfiken liksâ, Tävlingsinriktad likasâ. Negativa sidor som inte är sâ farliga kan vara gourmande, sensible, det är vi alla, även den som intervjuar dig.

Yo...la madrileña sa...

Hola,

är det i en arbetsintervjuv så är det bästa tipset att vinkla de dåliga sidorna på så sätt att de kan se bra ut beroende på situationen. T.ex då vid ett speciellt jobb. Det gör jag allid när jag söker nya jobb. Först kollar jag upp vilken typ av jobb det är, vilken typ av person de söker och sedan väljer jag de "goda" egenskaperna som bäst passar till just de jobbet. De "dåliga" egenskaperna väljer jag av de nästbästa...he, he. Hitills har detta alltid funkat!

Saludos,
La Madrileña

Mi sa...

Jag tycker att de bra egenskaperna är lätta. Det är värre med de dåliga, för man vill ju inte skjuta sig själv i foten. jag brukar säga att jag kan ganska lite om budgetfrågor. Ett tips ppå dåliga sidor annars är att nämna någon svaghet du haft men faktiskt förbättrat dig i, så att du visar på din förmåga att bli bättre.

Shit - det måste vara svårt nu när du inte varit ute i arbetslivet på ett tag. När det väl är i rullning är det lättare att veta. Lycka till!

msn00b sa...

Jag hade nog svarat att "ptja, dåliga och dåliga, alla sidor är användbara men kanske inte vid alla tillfällen. jag är Tacksam att åren lärt mig urskilja när jag har fördel av mina olika tillgångar"

dvs du säger inte ett jävla skit men svarar ändå. Det är ju dessutom en jävla blajfråga som är helt absurd, det finns inte en människa som läst personprofilering som tar med en sådan fråga i en anställnignsintervju och de som inte har läst dyliika utbildningar och kurse har med den för att de tror att det "ska vara så".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...