onsdagen den 16:e mars 2011

Ben. Och Jerry.

Äsch. Jag var inte sugen på någonting med järn. Gick runt på Monop' och försökte inspireras, men det blir en kväll i soffan med glass. Because I'm worth it.

Anyway, det blir jävligt tröttsamt om man försöker leva p
å så sätt att allt man gör ska vara etiskt försvarbart.
Man kan typ inte käka n
ågonting. Kanske självplockade kantareller i en skog. Man kan inte handla kläder. Bara typ ekologiska t-shirts i bomull med hippietryck, om man inte har råd att köpa kläder som är sydda i Europa av folk med hyfsade löner och bra arbetsvillkor. Typ Chanel.
Man kan inte resa. Man kan inte städa - om man nu inte bara städar och rengör med vit vinäger, vilket jag faktiskt gjorde när Véra var bebis, för att hon inte skulle f
å i sig gifter - inte bada badkar, inte äta godis, inte ha vilken mobiltelefon som helst och kosmetikaprodukterna vill man ju helst inte tänka på. Och herregud barnmaten. Och pulvermjölken. Och nappflaskorna.

*svimmar av skräck*

Tröttsamt. Hur som helst, Ben & Jerry's är ju glassen som har en social, ekologisk policy med h
ållbar utveckling som mål... Yeah well whatever. Trevlig kväll.


6 kommentarer:

tösabiten sa...

Det räcker egentligen med att konstatera att Ben&Jerry's är den godaste av alla glassar som finns tillsammans.

Då har man hittat en god anledning att njuta.

Tack för ett bra inlägg!

/karin

E sa...

Sådär är det ju. Det går inte att ta hänsyn till allt, om man inte flyttar ut i en grotta i skogen och äter dom där kantarellerna då. Fast då stör man väl säkert nåt superkänsligt ekosystem ändå (eller dör av järnbrist).

Så, jag antar att man får välja sina strider och göra det man kan. Om alla gjorde det skulle det faktiskt bli mycket bättre på det hela taget.

Aida sa...

Haha, du är just bra. Man kan försöka så gott det går, och sen försöka att inte ha dåligt samvete för allt det andra, right?

Anonym sa...

Ha ha. Väldigt roligt skrivet och exakt vad jag går omkring och tänker på ibland. Sen kan man ju även tillägga LCHF-dieten som får en att bara se det vansinniga förstörande sockret i typ ALLT. Sockret som gör en sjuk. Lämnar man bara bort samtliga kolhydrater så hålls man frisk och pigg för alltid, tydligen.

Detta plus det du nämnde gör ju att man stelnar till och blir en paralyserad pinne. Vad man än gör eller tittar på blir fel.

/Emma

Alexandra sa...

I hope you didn't buy all of these ... hihi! ;)

Anonym sa...

Ah men nej tänk inte i förbud tänk typ i guldstjärnor när du gör en bra grej för miljön. Man kan känna sig lite löjligt stolt för att frukostjuicen har 6 Ekosymboler eller att man har städat med vinäger eller inte tagit bilen den dagen när man promenerar förbi en SUV... Du har ju redan massa guldstjärnor! Sedan är det ju antagligen flyg som gör mest skillnad men man väljer väl sina strider som man klarar av? Glass är gott. Jag brukar ha i extra banan eller frukt och ibland vispgrädde.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...