måndagen den 21:e mars 2011

Singel versus Dubbel.

Hubby's back, och även om jag inte har nâgonting emot att ibland leva singelliv, man kan till exempel:

- Sova sjöstjärna i sängen utan nâgon som knuffas.
- Äta konstiga middagar framför teven. Typ chokladyoghurt med flingor, bananer med o'boypulver och nyponsoppa med glass.
- Kolla pâ M6 en hel kväll utan nâgon som vill se en dokumentär pâ Arte.
- Hänga framför datorn till sent utan nâgon som frâgar om man inte kommer och lägger sig.

Men det blir lite trist i längden, när man inte har nâgon som:

- Man kan värma sina kalla fötter emot.
- Man kan äta middag framför teven med.
- Man kan dela hämtning, lämning, badning, läggning, nattning med.
- Stryker ens byxor när man inte hinner pâ morgonen.
- Ringer för att frâga vad jag vill ha till middag eftersom han stannar pâ affären pâ väg hem.
- Tar av en glasögonen och leder en till sängen när man somnar framför M6. Sâ man slipper vakna framför nâgot uselt mitt i natten-program.

För ett ögonblick sâg jag i en sorts teveserie-flash hur mitt liv skulle vara som singelmamma. Det kändes tufft. Men som sagt, nu är C tillbaka (även om han stack till Bastia innan jag vaknade, men det fortfarande varma kaffet i pressbryggaren, tidningen pâ frukostbordet och kaffekoppen han dukat fram till mig vittnade om att han faktiskt varit där. Och ägnat sig ât omtanke.

5 kommentarer:

brysselkakan sa...

Då maken reser mycket brukar jag tänka att jag faktiskt har det bästa av båda världarna! Men så skönt när han är hemma igen!

Frida sa...

Omtanke, bästa grejen alltså!

Caroline sa...

Livet är orättvist. En annan hade dödat för en man som visste att Arte existerar som Tv-kanal och att man kan läsa tidningen på morgonen. Men han bär mig in till sängen när jag somnat i soffan, det gör han ju faktiskt...

Sara sa...

Brysselkakan: Precis sâ!

Frida: Faktiskt. Oslagbart.

Caroline: Alltid nâgot!

Lina sa...

inte alls dumt att vara singelmamma, varannan vecka. jag har varit det i tva omgangar de senaste fyra aren. hjartat gar sonder nar puffarna lamnar men man ger dem ju tid med sin pappa, for att prata hans sprak, att fa en fin relation, man ger honom det allra finaste. sen kan man sjalv jobba jarnet, bada skumbad, dricka champagne med copines, ga pa bio ensam, etc. skriv lista pa sadant de veckor som du har grynet! och nar man har puffarna hos sig, da har man mojlighet att vara supermama, narvarande, boklasande, fylld till bredden av karlek och energi och kramar och pussar. var oppen med barnet, pappas hus och mammas hus. jag tror stenhart pa att de inte tar skada! om ni later naturliga om det sa blir det naturligt, sarskilt for sadana sma. "min brandbil ar i pappas hus", kunde min lilleman saga, helt naturligt. och en sista sak, efter en hemsk separation, tva separata lagenheter under lang tid, angestfyllda natter da jag trodde mig vara fast i detta land, mot min vilja, for evigt, sa har vi nu funnit varann o var passion igen, terapi och samtal, luft o utrymme, forstaelse o vilja att forsta, o en massa hederlig narhet o sex.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...