måndagen den 21:e mars 2011

Världens sämsta mamma. Del 547.

Den sämsta mamman i världen hämtar Sockergryn klockan 18:16 på dagis.
Fröknarna (fördömande p
å ett sätt som bara dagisfröknar kan vara) hade jackorna på sig och nycklarna i handen.
SOckergrynet sista unge ut.

Kvart över sex.

Jag begriper inte hur man f
år till dagishämtningar tidigt, om man väljer att inte vara hemma. Hur det ska gå till hösten, när grynet börjar skolan har jag ingen aning om, eftersom jag förhoppningsvis kommer att arbeta heltid, precis som C.

Lösningen verkar ju vara att hyra n
ågon skolhämtare för dyra pengar, som kan stå utanför skolan när treåringarna släpps lösa klockan 17 prick.

9 kommentarer:

Ida inte längre i BXL sa...

Det var den vanligaste lösningen i Bryssel (att betala någon för att möta barnen) alternativt att som i Sverige att en förälder började att arbeta väldigt tidigt på morgonen för kunna hämta barnen i tid, Sara, det kommer säker att lösa sig på något vis. Du och C kommer säkert att komma fram till en lösning som passar er. Bry dig inte om vad eventuella dagisfröknar kan tänka eller tycka, du är en jättebra mamma.

dieAtze sa...

Oj, är det redan skolan som gäller för en 3aring? förskolan tror jag eller hur?

samma med mig, jag lider när Emilia är nästan sista barnet, man joggar till bilen, tittar pa klockan och hinner inte i tid - att jobba maste man ju göra. jag undrar ocksa hur andra gör...

ha det bra! Kati

Hanna sa...

Har de inte garderie (fritids) på skolan hon skall börja på? Mina barn går inte där i vanliga fall, då vi har au pair, men de gånger de ändå varit där har de älskat det!

Cissi sa...

Kan ni inte turas om att hämta tidigt, du & C? Vad är de vanliga arbetstiderna i Frankrike?

Eva sa...

Hämtningarna tror jag att ni löser. Det är värre med vabbandet.

Maria sa...

När brukar man hämta sina barn i Ajaccio? Kan man inte hämta skolbarnen tidigare än kl 17?

På sonens skola slutar lågstadiebarnen strax före kl 14 varje dag. De flesta går på fritids till 15 eller 16. Det är väldigt få barn kvar efter fyra..

Vi turas om att hämta, pappan och jag. Men vi skulle inte klara oss utan mina föräldrar eller sonens farmor&farfar.

IsabelleG sa...

Den där hämtstressen..här i sthlm känner man sig som en dålig förälder om man hämtar efter 16.
Som tur är finn storasyskon i samma skola som kan hämta ibland.
Är du klar till hösten med din utbildning?
(usch jag som själv bytt spår, känner mig lite vek i det nya och inte alls till freds...vet inte vad jag söker i livet...)

Sara sa...

Ida: Men det hänger ju pâ att man har ett jobb som är flexibelt (och en förstâende chef)...
Här verkar det vara nounou som gäller, ocksâ. Tack, förresten!

Kati: De kallar det skola, eller la maternelle.

Hanna: Pâ skolan vi hoppas fâ plats pâ har de garderie... till klockan 18. Men här pâ Korsika är en stor del av befolkningen fonctionnaires, et har RTT och allt möjligt.

Cissi: C brukar kunna börja senare, sâ att han kan lämna vid halvnio (jag âker kvart i âtta), men han har â andra sidan ofta möten till sent pâ eftermiddagarna och kommer sällan före sju. Vanligaste arbetstiderna antar jag är 09.00 - 18.00.

Maria: Nja, de schemalagda skoldagarna verkar vara nio till fem, men de har lunch mellan 12-14 (och föräldrar som inte jobbar hämtar ofta hem barnen dâ), sedan middagsvila.

Isabelle: Här lyckas ocksâ föräldrar hämta 16, eller sâ har de hjälp av mor- och farföräldrar... Jag blir klar i slutet av juni, men vet inte alls om jag är pâ rätt plats, eller rätt spâr. Klurigt det där, men en sak leder till en annan...
xxx

Angelica sa...

Det är inte lätt men som vi diskuterade på FB också, barnen har det BRA på sitt dagis!! Fröknarna har BETALT för att vara där med vera oavsett om hon är sist. Fuck them om de har dålig attityd anser jag! Stå på dej! Du har väl all rätt i världen till timmarna som vera är på dagis och får säkert betala duktigt för det också.

Mina ungar älskar sitt dagis och jag lämnar dem där med lättnad, för jag är inte alls lika bra på att leka som deras jämnåriga polare är och inte alls lika pedagogisk som fröknarna.

Så sluta ha dåligt samvete och sluta bry dig om vad andra tycker och kan tänkas tro :) Då spar man en hel del energi som du istället kan lägga på Vera :)

Jag hämtar gärna ungarna på dagis tidigt om jag kan. Men om jag inte kan så mår jag bara dåligt för att JAG inte får träffa dem. Inte för att de leker på dagis :D

//Angelica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...