måndagen den 15:e oktober 2012

En blek brunetts bekännelser.

Ja. Lite så här ser det ut. Håret. Har nog inget ytterligare att tillägga. 
Hösten kom till medelhavet i natt. Regnet. 
Ordet räcker inte till för att beskriva detta väder, denna årstid, denna regnperiod som drabbar Korsika varje höst. Regn är så... futtigt. Som om det rörde sig om någonting som kan stoppas med paraply och regnjacka. Det korsikanska höstregnet sliter paraplyer i småbitar. Brutalt. Hänsynslöst. Det tränger sig innanför regnjackor och stövelkanter, in genom dubbla fönsterglas och fönsterluckor.
Förra vintern sköljde regnet bort mina kontaktlinser. Jag såg ingenting. 
Varje markis utanför butikerna förvandlas till ett make-shift Niagara. 
Har köpt gummistövlar till min minsting som ju börjar gå. Tog ett par storlekar för stora, men omöjligt att trycka ned hennes knubbiga små vader i dylika tingestar. 
Oh well.

4 kommentarer:

Mia sa...

Det spöregnar i Malmö med och jag surfar regnjackor som inte får en att se ut som ett övervuxet dagsibarn.

Anna-Lena sa...

Så är regnet på Rivieran också. Igår hade vi strömavbrott och alla flyg ställdes in. Jag har köpt snygga gummistövlar inför hösten i alla fall.

Anonym sa...

kopte ocksa stovlar till minstingen 14 manader. Samma problem att fa i fotterna, men jag tror lite det beror pa att de stracker sa pa tarna, snarare an fetheten i vaderna, eller?! Till slut gick det, med strumpa pa, och om man liksom staller henne upp sa gravitationen hjalper ner foten... vad gor man inte for lite torrhet?

Sofie sa...

Även här i Bologna har det börjat att regna...hösten kom i förrgår på allvar. Har med mig gummistövlar från Sverige som jag hoppar i vattenpölar med och torkar fortfarande min ullkavaj jag tyvärr hade på mig i lördags när himlen öppnade sig:).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...