måndagen den 29:e oktober 2012

Lyon.

 En liten bildkavalkad från Lyon. Här är vi på väg upp till La Fourvière, med helt hänförande utsikt över staden, men den är inte gratis, om man väljer trapporna. Är man lite mindre motiverad till trappgång finns bergbanan, med ett gulligt litet tåg.

Lyon är sagolikt vacker på hösten, när naturens färger skiftar över till en varm färgskala i rött och guld. I förgrunden mon homme, som har en gammal love story med Lyon, eftersom han som barn tillbringade nästan alla semestrar och lov i staden där hans långpendlande pappa jobbade. 

Yours truly på Rue Mercière, Lyons turist- och restaurangtätaste gata. Trevlig stämning på kvällen, men det är inte här man hittar den allra bästa maten, tyvärr. 

Utsikt över sjön i den vackra, vackra parken Tête d'Or. Sagolikt att tillbringa några timmar där och njuta av natur och vackra vyer. Bitvis påminde parken mig om Bokskogen, i mitt barndoms Malmö. 

 Och detta är en jättestor macaron med fyllning av äppelkompott, kaneldoftande grädde, och mandelmassa. Den var en ljuvlig fortsättning på... 

... den här huvudrätten: Baconrullade kalvrullader med potatisgratäng och parmesankräm. Mums. Tips: Le Cosy på Rue de Mail. 

Uppe på höjderna kring La Fourvière. Jag blev så förvånad när jag såg en japansk Torii-portal, som rörde det sig om ett Shintotempel, och inte en ärkekatolsk basilika... Fick mig att minnas vår underbara japanresa. 

 Och de här rosorna i parken, som tedde sig nästan självlysande, mina blickar drogs ohjälpligt dit...

... och Chris upplyste mig om att det var Romy-rosor. Givetvis.

5 kommentarer:

Sandra sa...

Det verkar magiskt, i Lyon. Hur kändes det att vara barnfria? Tack för vackra bilder att drömma sig bort i. Stockholm blåser och regnar bort ikväll. Första snön har fallit och det är overall och mössor som gäller. Just därför känns din blogg extra fin idag.

Johanna i Berlin sa...

Den där macaronen alltså... Vi har några i kylen här hemma, men de bleknar totalt i jämförelse.

Sara sa...

Sandra: Det var härligt att kunna gâ runt i en stor stad utan att släpa pâ allt man behöver till barnen, eller vara orolig över att de skulle vara trötta/hungirga/kalla... Men jag längtade sâ mycket, det är som att âka bort utan en erm eller ett ben när man inte är van... ;)

Johanna: Den här var lite overkill, mer glass och paj än macaron! ;)

Samtal med Gud sa...

Åh, en gul väska...jag dör en smula. Kram

Emelie sa...

Man blir ju så sugen på Lyon när du visar upp alla vackra bilder. Har aldrig varit där men tänkt på det flera gånger. Kanske dags?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...