måndagen den 1:e oktober 2012

Sara's kitchen (tryfflarna).

Yes my dears, jag vet att det inte är jul än, men på tal om tryfflar blev jag så sugen på de här chokladtryfflarna som är en favorit i det thibaultska hemmet: Mörk choklad smaksatt med ingefära och lime. Annorlunda och himmelskt gott. Och off season eller inte, vem säger nej till en tryffel till eftermiddagskaffet? Vem?
Receptet: 
Smält 300 gram mörk choklad. Riv ned 3-4 centimeter ingefära och skalet från en limefrukt. 
Koka upp 125 gram grädde, och häll den över chokladen. När ganachen svalnat, forma små kulor med hjälp av en tesked. Ställ kallt att stelna. 
Smält ytterligare 200 gram choklad (eventuellt vit, för variationens skull), och rulla tryfflarna i den nysmälta chokladen, sedan i kakao (räkna med 150 gram). 
Förvara i kylskåp. Ät.

3 kommentarer:

mia sa...

Åååh, är ingen speciellet stor vän av tryffel, men lime och ingefära gör allting gott så dessa bör definitivt testas!

Anonym sa...

Altså, dette hørtes så godt ut at jeg må lage det nå. NÅ! Takk! :-)

Hilsen Hedda

Ellinor sa...

Oh, de ser farligt goda ut och vilken spännande smakkombination sedan - skall absolut testa!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...