onsdagen den 21:e april 2010

Baby-outing

Linn via Peppe. Intressant fråga: Är det okej att lägga ut bilder på sitt barn på sin blogg?
Jag tycker ju det, och gör det. På mig, på mitt barn. Till största delen för att jag bor långt från min familj och vill visa underverket för släkt och vänner, på ett bra och enkelt sätt.
Vad tycker ni?

9 kommentarer:

De kallar mig Skrållan sa...

Jag har inte barn själv, och är alltid försiktig med att ha åsikter om hur folk gör med sina barn men... det är väl okej? Inte nakna barn, tycker jag - man har ju sett på teve hur pedofiler sitter och surfar efter till och med oskyldiga bilder på nakna småbarn - men annars är inte det något jag höjer på ögonbrynen över.

Robin sa...

Jag tycker inte det är något fel i det, men jag tycker nog att det är lite mycket när folk visar sina ungar nakna. Véra verkar ju vara en riktig linslus, och det lär vara roligt för henne att läsa om sig själv när hon blir äldre. Jag tycker fortfarande att det är roligt när min mamma berättar historier om saker jag gjorde eller hur jag var när jag var liten.

Livet runt 30...5 sa...

Helt ok! Och varför inte? För de som inte är intresserade finns mängder av andra bloggar, forum eller websidor.

Eleonora sa...

På ett sätt är det ju helt harmlöst, samtidigt som man ändå släpper kontrollen över det man väl har publicerat på det hära internet. Av den senare anledningen kommer jag inte att lägga upp babybilder på min blogg och troligtvis inte på Facebook heller. Men det är roligt att titta på andras bilder!

Hanna sa...

Jag har en blogg som har som enda syfte att visa upp mina barn för släkt och vänner. Den är inte lösenordsskyddad eller öppen enbart för inbjudna (då jag inte tror att alla intressenter har datorvana nog att klara av det), men jag lämnar inte ut adressen när jag kommenterar på andra bloggar eller liknande. Dessutom skriver jag aldrig ut efternamn, förnamn på vuxna eller var vi bor. Barnens förnamn får vara med, så att det inte blir alldeles för opersonligt. Enligt mina instälningar skall det inte gå att googla på bloggen, men det vet jag inte om jag litar på egentligen.

För övrigt så är alla foton jag lägger upp påklädda.

Anonym sa...

Helt okej.
Däremot brukar jag reagera om inlägg handlar om personer som inte är offentliga, men som antagligen inte heller vet om att bloggaren skriver om dem. Personangrepp typ mot en arbetsgivare kanske... Tycker jag är lite smaklöst. Och jag tycker att det är positivt att man anger källor till foton.
Men du undrade ju inte om det. Vera tror jag skulle vara stolt över er/din blogg.

Annika sa...

Jag har inte några egentlige sympunkter på hur andra beter sig, men jag lägger själv inte ut bilder där mina barn går att identifiera. Å andra sidan länar jag ju ut uppgifter om mig själv såsom vad jag heter och vad jag bor...

Fröken Ellinor sa...

När vi får vår bebis så kommer vi resonera likadant. Våra vänner och familj är utspridda i jordens alla hörn och bloggen är ju till för att ha kontakt.

Sara sa...

Skrållan: Jag har ju överhuvudtaget inte tänkt på att det ska kunna missbrukas!

Robin; Jag hoppas det!

Kristina: VIsst känns det ibland som att jag överdoserar babybilderna, men det är ju mest för kanske mormor och morfar hemma i Svedala!

Eleonora: Jag tycker ju bara att det är så vansinnigt praktiskt att göra på det här sättet, men det handlar kanske om att jag är långt bort? Och är lite naiv? ;)

Hanna: Det låter vettigt. Mina vänner och familj frågar jag först om det är okej att jag lägger ut bilder...

Anonym: Nej, alltså, jag försöker nog att kolla med de personer jag skriver om om det är okej. Och skriver sällan ut namn.

Annika: Kanske jag skulle agera annorlunda om jag bodde i Sverige? Nu är jag ju så längt bort, och riskerar liksom inte att träffa på många av läsarna.

Ellinor: Ja, visst är det så? Jag började ju blogga för att familj och vänner skulle få veta något om min vardag när jag bodde i Asien. Sedan fortsatte jag...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...