onsdagen den 14:e april 2010

I lattemammalandet, del III

Alltså. Barnvagnsbio.
Det finns i Sverige.
Bio med tända lampor, fika och blöjbytarpaus.

Jag tänker att det kanske gått för långt det här att livet inte ska behöva ändras för att man får barn?

Och finns det ett behov? Gillar bebisarna att gå på bio?
Min unge gillar mest att gå till parken, till stranden, till sandlådan. Hon kan koncentrera sig max 3 minuter på en bildskärm. Max. Sitta still... kanske den tid det tar att äta en tredjedels banan. Bio? Nä, tror inte det.

7 kommentarer:

Krokofanten sa...

Jag har sett att det finns i vissa städer i Frankrike också... Lattemamma-trenderna närmar sig med stormsteg...

Svensk chekchouka sa...

När man bott utomlands ett tag byts hemmakänslan ut mot fascination när man besöker Sverige...
Kram

Annika sa...

Jag tror väl att bion är till för föräldrar vars barn fortfarande mest sover, ammar eller löätt går att avleda med en bitring?
Gick på en barnvagnsbio när sonen var liten, men tyckte inte riktigt det var något för mig. Med de andra barnen har jag haft alldeles för fullt upp under flräldraledigheterna för att ha ro att gå på bio..

Peppe sa...

Jag har ännu inte vågat mej på dylik. Men man måste väl testa på allt. Eller måste man?

Ingela sa...

Jag tror barnvagnsbio är mer inriktade på föräldrar med riktigt små barn, ja bebisar alltså. Inte en chans att Ida, eller någon annan 1,5- 2-åring, skulle sitta still en längre stund. Jag har suttit med Ida och tittat på Barbapappa-filmer på datorn och efter 4-5 minuter kliar det i hennes små ben. Upp och hoppa!

barajagjohanna sa...

Vad jag har hört så är barnvagnsbion jätteuppskattad - och det är ju som sagt för riktigt små barn som inte springer omkring. Filmen är inte till för dem, utan för deras föräldrar. Ja, varför inte?

Thérèse sa...

Jag har varit på barnvagnsbio en gång och tyckte det var trevligt att kunna gå på bio när man var hemma med en liten. Men som andra har påpekat är det för riktigt små barn. 1-2 åringar har ju för mycket spring i benen för att sitta still eller sova under en hel film.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...