fredagen den 15:e januari 2010

Le Bon Marché & La grande Epicerie de Paris

Personligen tycker jag att man kan undvika Les Champs Elysées när man är i Paris. Världens mest överskattade gata, som dessutom inte är vad den har varit. Man åker ju inte till Paris för att shoppa på Zara eller h&m och äta på Mac Donalds, liksom. Så les champs kan man slänga ett öga på kvällstid, när det glittrar fint och festligt, sedan tar man ett kort på triumfbågen och sedan tar man metron till Paris glammigaste varuhus: Le bon Marché som ligger i chica 7:e arrondissementet, metrostation Sèvres-Babylone.
Tjusiga Bon Marché har anor sedan 1830-talet, men egentligen säljer de ju ingenting som inte går att hitta någon annanstans, det är samma Hermès-scarfes, samma Vuitton-väskor och Dior-gloss som på andra ställen. Så egentligen kan man skippa Le bon Marché också, och gå rakt in i det bästa: La grande épicerie som ligger alldeles bredvid. På den här affären hittar man allt från lyxiga kusmitheer till pastahjärtan till magisk konfektyr till blått socker till biologiska ägg i vackra kartonger till rysk kaviar till kanderad lavendel till specialutgåvor av mineralvatten till kryddor från jordens fyra hörn till marmelad från Fortnum & Mason till kit för att göra sina egna molekulära maträtter till direktimporterade Bar Vitamine Water från New York till... Det man inte hittar här är inte värt att hittas. Perfekt för att handla roliga, ovanliga gåbortpresenter, heller fina saker att ha i kökshyllorna.
Oh, givetvis finns det damer från Saint Germain des Prés som handlar alla sina dagligvaror här, men vi vanliga dödliga skippar mjölken och grönsakerna från La grande épicerie.

Note bene: Guldfisken var inte till salu, utan bara en liten detalj i skyltfönstret.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Just up my street-La grande Epicerie de Paris.

Molly sa...

Vilka häriga bilder och texter från Paris! Det bästa av allt är att jag troligen ska åka dit i slutet av februari, så jag suger åt mig av allt du skriver.

Molly sa...

Härliga menar jag. H ä r l i g a.

barajagjohanna sa...

Dit kanske jag borde åka! Ännu inte varit där.

Haha, Champs-Élysées, ja. Det är precis så jag gör när jag tar med mig nya människor till Paris - åker till Champe när det är mörkt, så att man ser hur fint det är, kanske går in en sväng på Sephora och sedan åker därifrån. :)

Annika sa...

Vilket ställe! Ska ha det i åtanke, när/om jag kommer till Paris.

Sara sa...

Anonym; Det var värst! ;)

Molly; Jag rekommenderar verkligen Le bon marché, och kvarteren runt i kring, med vackra hus och många ministerier!

Johanna; Ja, det borde du!

Annika; Mm, det är ett superställe, men som inte alltid finns på turistkartorna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...