lördagen den 30:e januari 2010

Les petites...

Torsdag var utekväll med les filles. Det vill säga Natalia, som är så där slaviskt vacker med knivskarpa kindben och femtio nätta kilon utspridda på 180 centimeter. Poetiskt blek och svårmodig. Dricker dessutom öl som en hel karl. Bredvid henne ser Charlotte ut som en sund, mjölkdrickande frididrottare, hälsosam och rågblond. Och ett par centimeter kortare än Natalia.
Men along came Diana. Det var i och för sig först när vi reste oss från bordet för att gå vidare till nästa bar som jag insåg det, och jag var tvungen att slå armarna om henne och utbrista: Mais t'es toute petite!
- Ja... Precis som du!

Diana köpte inte min livslögn om att jag är 1,60 lång, och jag var tvungen att erkänna att hon med sina 159 centimeter över havet faktiskt gick om mig. Men jag kompenserade det med högre klackar.

När jag var yngre önskade jag alltid att jag var lite längre, men nu har jag accepterat att jag är tre äpplen hög. Jag känner mig liksom inte kort, utan det är mest när jag ser mig själv på kort som jag kan tänka, att "oj, vem är den där lilla personen?". Och när man umgås med folk som är knappa två meter, förstås.

13 kommentarer:

Erica sa...

Ha ha ha! Jag är också en sån där pyttis med mina 157 cm :-D

Sara sa...

Erica: AH, där ser man!

Kristina sa...

Du ser så lång ut på bilderna. Jag försöker också komma undan med 1.6o. Utan framgång dock. 1.57 är sanningen. Din sanning borde vara därikring va?

Sara sa...

Kristina; Ser jag lång ut på bilderna? Det är nog bara för att ingen står bredvid... 158,5 är hela sanningen. Fast i passet står det 1,60!

Hannah sa...

Åh jag känner såå igen mig...med mina 158 cm. love from H

Eleonora sa...

Och jag har alltid velat vara petite. Det är fint.

Mrs L sa...

1,58 är jag. Eller 1,57 och en halv. Jag kommer faktiskt inte ihåg. Mina tre barn är i alla fall små minisar allihop.

/Sara

Kristina sa...

Det måste var något sorts rekord med så många kortisar på en och samma websida.
Jaaa Sara, du ser lång ut på alla bilder. Jag gissade att du var ca 1.70. Synvillan kan bero på att du är så smal. Du är fin som du är men några kilo till tycker jag att du kan kosta på dig.
Sorry, jag har egentligen inte något att göra med din vikt.

Sandra sa...

Jag är också en kortis, 161 cm! (det är i alla fall vad jag tror, kanske är det bara 160)

Sara sa...

Hannah: :D

Eleonora: Du räknas väl in i kategorin petite själv, ma belle?

Mrs L: Vi misstänker att SOckergrynet inte heller blri någon långben... HEnnes pappa är 1,70, och jag en dryg dec kortare. ;)

Kristina; Tack för att du säger det. Jag har svårt att se själv, eftersom jag har en menatl vikt som pendlar mellan 85 och 49, beroende på humöret;..

Sandra; Att nå över 160-strecket är väl inte så dumt? ;)

Eleonora sa...

Jag är högst normallång med mina nästan 167 cm, är jag rädd. Den där litenheten får anstå till ett annat liv. Men tack för att du uppfattar mig så!

Annika sa...

Jag hade inte förstått att du är så kort. Du ser längre ut, och det gär även din man. Kanske för att ni är så proportionerliga ;)?
Utvikning: Jag är 1,72 ( i passet i varje fall) och min man är 1,70. Ingen större längdskillnad, men vissa reagerar när jag har högklackat. Då blir jag ju längre än maken, gudbevars! 1,70 är ganska kort för att vara svensk man. Själv är jag så van vid att ha en jämnlång man att jag tycker det verkar hemskt opraktisk som vissa vänner vara tre äpplen hög och gift med någon som är 30 cm längre...

Sara sa...

Eleonora; Där ser man... Men du har sällan klackar, kanske dÄRför du ger ett petite intryck. ;)

Annika: Nej, eller hur? Chris är ju hyfsat normallång här, men i Sverige räknas han som kort. Men himla praktiskt, tycker jag.;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...