söndagen den 17:e januari 2010

Nattsudd

Så här glad - och suddig - var jag igår kväll. Med en liten fördröjning firade vi in det nya året hos Aude, la belle bretonne, och Yoann, le beau corse.
Vi kom hem klcokan 02.00. Det är ju okej, förutom det faktum att små Sockergryn inte tar någon som helst hänsyn till nattsudderi och trötta föräldrar.
02.30 : Trötta föräldrar faller i djup sömn. Snudd på koma.
03.30 : Hungrigt Sockergryn tycker att det är läge för välling.
03.35 : Zombie-mamman snubblar upp och gör välling. Trycker vällingflaska och bebis i armarna på zombie-pappan, drar täcket över huvudet och somnar om.
03.55 : Sockergrynet förstår inte varför man ska gå och lägga sig igen när man lika gärna kan vara uppe och leka. Hon pilar iväg för att hämta den leksak som blinkar mest, låter högst och är fullkomligt outhärdlig. Franska barnvisor i techno/nintendo-version med en dansande gerbera i hårdplast. Mamman vill dö.
04.03 : Zombiemamman förbannar zombiepappan som verkar kunna sova sig igenom Sockergrynets hoppträning i sängen. Överväger att slänga nintendo-gerberan i huvudet på honom, men besinnar sig.
04.15 : Sockergrynet behöver ny blöja. Zombiemamman går upp och fixar, eftersom zombiepappan verkar ha drabbats av någon sorts förlamning och dessutom talar osammanhängande och obegripligt.
04.30 : Alla somnar om i stora sängen. De stora vinglandes på varsin kant, och den lilla utbredd på tvären i hela sin längd (76 centimeter) i mitten.
06.30 : Sockergrynet som har sovit elva timmar bestämmer att det är dags att gå upp. Zombiemamman som har sovit fyra timmar kapitulerar. Och går upp och bakar en kaka till söndagslunchen med svärföräldrarna/barnvakterna.

Ibland tror vi att vi är galna som tycker att det skulle vara mysigt att ha 3, 4 stycken av den här sorten. Fy farao vad trött jag är.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jg tycker oftst tt det är mysigt tt h mss brn fst imorse spillde 4-åringen ett helt mjölkgls över min dtor så bokstven som kommer före B verkr h klddt fst :) Mri i nb

KARLAVAGNEN sa...

Varför står det aldrig om sådana här real life situationer i alla gulliga mamma tidningar? Att karlar har selective hearing är ju inte något nytt iofs.

Du får ta en siesta senare!

Sara sa...

Maris; Skönt. Trodde du hade blivit alldeles galen först.

Karla: Ack, siesta... Men jag har svärföräldrarna på lunch och vi har inte ens hunnit till aperitifen än. Kan bero påatt jag sitter framför datorn. Tidig kväll i alla fall, tänker lägga mig halvåtta, med Véra..

Annika sa...

Vilket elände! Hoppas du får en god natts sömn i natt.

Åsa sa...

ajdå - synd att du ska behöva dra hela lasset fast du har flera andra vuxna ansvariga omkring dig och sockergrynet. Stå på dig lite mer och låt pappa gör ngt oxå! Tänker osökt på min väninna - ensamstående mamma till tvillingar. Inga svärföräldrar och hennes egna bor långt bort på annan ort. Ingen vila där inte. Inga luckor för "egentid" osv.

Åsa sa...

Förresten, där var ju de där träden igen! Bakom dig. Tänkte på dig i går ju och undrar var du hittat det? Skulle vilja ha sånt här hemma. Kanske klä en vägg, dörrarna eller så.
Minns att jag sett någon bild tidigare med de så fina trädgrenarna i bakgrunden. Inomhus, som tapet eller tyg alltså. Finfint!

Sara sa...

Annika: Jepp, ikväll är det tidig säng!

Asa; Jag beundrar kvinnor (för det är ju fler kvinnor än män i den situationen) som klarar det, plus jobb... Christophe brukar ta nattpassen, men inte alltid... Och ibland blir jag galen när det alltid är jag som kliver upp först på morgnarna. Suck.

Asa; Jag måste tänka efter, men jag köpte tyget i Sverige i september, och om jag minns rätt var det på åhlens, till någon hundralapp per meter. Det blev hemskt bra i vår hall!

Anonym sa...

Ha ha so funny:)
Lilla Vera rules.

Thérèse sa...

Kul läsning. Känner igen mig. Numera är jag i och för sig också ofta som en zombie men det är för jag har svårt att lägga mig i tid. Om det kan vara någon tröst så blir dom stora och sover hela nätterna ganska fort. Det känns som det går lite väl fort ibland. Kan inte fatta att min tjej som jag nyss ammade och bytte blöjor på har blivit åtta år. Hur gick det till? Åttaåringar sover på nätterna och kan gå upp och roa sig själva om föräldrarna vill sova lite längre.
Blir man inte helt knockad av en sån bastant fransk söndagslunch i kombination med sömnbrist?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...