söndagen den 3:e januari 2010

Oh baby baby it's a wild world it's hard to get by just upon a smile girl yeah yeah yeah

Jaha. I morgon ska lilla Grynet börja på dagis. Ett dumt, dumt dagis, med dumma fröknar och fula plastleksaker och äcklig industriell mat och inte puréer mixade med extra mycket kärlek, och så kommer det att finnas massa snorungar som bara pratar franska och som är dumma och de kommer leka dumma lekar och sjunga fjantiga sånger. Dum-dagis.
Och jag har packat hennes lilla väska, med extra sockiplast och fysiologiskt serum och isbjörnen Isidor och ett foto som hon ska ha vid sin dumma fula krok och kommer att stå med värkande hjärta och näsan mot glasdörrarna och sentimentalskråla Mr Big när jag släppt ifrån mig min lilla Honungshumla.

And if you wanna leave take good care
Hope you have a lot of nice things to wear
A lot of nice things turn bad out there
Oh baby, baby, it's a wild world
It's hard to get by just upon a smile
yeah yeah yeah oh baby, it's a wild world
I'll always remember you like a child girl
You know I've seen a lot of what the world can do
And it's breaking my heart in two
Coz I never want to see you sad girl
Don't be a bad girl
But if you wanna leave take good care
Hope you make a lot of nice friends out there
Just remember there's a lot of bad and beware

*har t
årar i ögonen*

10 kommentarer:

Erica sa...

Det är så tungt, den där första gången man ska lämna sitt barn. När jag lämnade Johan och Lucas första gången på dagis satt jag i bilen efteråt och grät (hysteriskt) i nästan en halvtimme. Det är supertungt. Känner med dig, men vill tillägga att de små grynen klarar det mycket bättre än vad vi föräldrar gör!

Madde sa...

Åh, jag blev gråtfärdig bara av att läsa texten, så jag förstår att du lider. Har ju följt er här på bloggen sedan långt innan humleungen föddes, så jag snyftar lite här jag också. Delad sorg är lätta att bära. Ps: Det kommer gå jättebra för lillan, det vet vi! <3KRAM!

Anonym sa...

Men alltså, nu har jag (som ändå är en flitig läsare tycker jag) missat nånting; ska du börja jobba, var, när, hur...va???
/Maria i nb

TinTin sa...

Men tänk vad mysigt när du hämtar henne och vad roligt att få lära känna nya kompisar.. Och vad är fysiologiskt serum...?
Det kommer att bli bra, ska du se!

Annika sa...

Det måste kännas jättejobbigt. Hoppas att de är snälla mot småbarnen på franska dagis? Kostar det skjortan? Hur långa dagar ska hon gå? Många frågot. har liksom inte anat att detta var på g genom blogginläggen. Men, du kanske inte har haft lust att skriva om det?

Ingela sa...

Jag kände likadant. Tanken att någon annan ska ta hand om mitt barn på dagarna kändes absurd. Men jag tror att din känsla, precis som min, kommer försvinna när du ser att hon trivs med att leka med de andra barnen och ha kul hela dagarna.

Livet runt 30...5 sa...

Och det blir inte lättare bara för att de gått där ett tag, varje gång man måste lämna dem och de knystar det minsta knyter sig mammahjärtat igen. Kram och lycka till!

Sara sa...

Erica; Fast det var lättare än jag trodde!

Madde: TAck för peppningen!

Maria; Nä, men jag ska söka jobb... Och hon ska bara gâ ett par dagar i veckan än sa länge!

Tintin; Ja, jag tror det! Fys serum är nâgon sorts koksaltlösning pâ pipetter som alla föräldrar bör ha med sig typ jämt.

Annika; Mânga frâgor, ska nog skriva ett inlägg om det!

Ingela: Precis!

Kristina: Tack!

Hanna sa...

Mina barn har trivts utmärkt på sitt dagis. Min tvååring, som fortfarande går där, började när hon var 10 månader. Inget konstigt för dem, eftersom det är det normala här och hela omgivningen signalerade att det är så det skall vara.

Emelie sa...

Vad fin du är, men jag är så säker på att det kommer att gå tiptop :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...