torsdagen den 7:e januari 2010

Yeah well whatever

Sedan jag vaccinerade mig mot svininfluensan har:

a) man inte med ett ord nämnt influensan i medierna. Tog den slut, eller?

b) jag blivit precis hur sjuk som helst.

c) jag blivit en del av den minoritet (drygt 7 %) av fransmän som vaccinerat sig. Och jag är inte ens fransman.

7 kommentarer:

Livet runt 30...5 sa...

Bra Sara! Det viktigaste är att ta ställning, trots allt vad det innebär. Själv är jag fortfarande utan spruta och avser så att förbli. Det är bättre om alla runtikring helgarderar mig mot kommande sjukdomar;-)

Eleonora sa...

Jag vägrar också sprutan. Så då hör både Kristina, du och jag till minoriteten i respektive land.

Erica sa...

Jag tror som "livet runt 30...5" att det viktiga är att göra det man tror på. Däremot har också jag och min familj vägrat vaccination. Också vi tillhör minoriteten i Sverige och får många arga blickar och mothugg när det kommer fram att vi låtit bli. Fast jag tror det är viktigt att man vet varför man gör något och inte bara följer strömmen och gör.

barajagjohanna sa...

Jag har inte heller tagit någon spruta (liksom de flesta i min familj, min pojkvän och de närmaste vännerna), men vääääääldigt många i min bekantskap tog sprutan när det var som mest hysteri. Det känns ganska roligt nu när man sagt att det avtar och det inte lär bli någon stor pandemi som man befarat och bla bla bla...

Men peppar, peppar, influensan finns ju fortfarande.

Kristina sa...

Vilket sammanträffande! Jag har inte heller tagit någon spruta.
Baxter tjänar sjukt mycket pengar på denna influensa. Korrumperade läkemedelsföretag säger jag och inser att jag säkert råkar stöta mig med någon. Men jag tycker läkemdelsföretagen kommer lättvindigt undan generellt från granskning. Det är sant att de tjänar mer pengar på mediciner som håller sjukdomar i schack än de som botar. Då de mediciner som håller sjukdomen i schack ofta innebär att personen under hela sin livstid kommer vara beroende av mediciner.
Sorry att jag svävade iväg, men jag tycker detta är vikigt.

Kristina sa...

Måste tillägga att det innebär att de inte satsar på att i första hand hitta ett permanent botemedel utan ett som håller sjukdomen i schack.

Thérèse sa...

Här i Sverige känns det som svininfluensan försvann när Tiger Woods eskapader tog över tidningarna. Precis som alla andra som kommenterat här har varken jag eller mina barn har tagit sprutan och kommer nog inte heller att göra det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...